E-imzanın bir yedeği veya kopyası olmamaktadır. Ancak kendi adınıza ikinci bir e-imza almanız mümkündür.
KEP iletinin ekinde ve içerisinde her türlü veri/dosya formatı gönderimi mümkündür.
Hesap aktivasyonu gerçekleştikten sonra cayma hakkınız bulunmamaktadır.
PUK kodu yardımıyla yeni PIN kodu oluşturabilirsiniz. PUK kodu almak ve yeni PIN oluşturmak için gerekli talimatlara buradan ulaşabilirsiniz.
E-imza sertifika silinmelerinde yapılabilecek bir işlem söz konusu değildir. Bu sebepten dolayı ancak yeni bir sertifika başvurusu yapılması ve yeni bir e-imza alınması gerekmektedir.
e-İmza, 5070 sayılı Elektronik İmza Kanunu uyarınca, ıslak imza ile aynı hukuki geçerliliğe sahip olan bir uygulamadır. Elektronik işlemlerde iletilen bilginin gönderim sırasında değişmediğini, gönderen kişiye ait olduğunu ve inkar edilemeyeceğini güvence altına alır. e-İmza, elektronik ortamda gerçekleşen işlemlerde kişilerin kimlik bilgilerinin doğruluğunu garantiler.
E-imza kullanımı için bir kısıtlama bulunmamaktadır. E-imza kurulumunu olan bilgisayarlar üzerinde e-imzanızı takarak işlemlerinizi sağlayabilirsiniz.
KEP adresinize “.eyp” uzantılı olarak gelen dosyayı “E-Yazışma Paketleri” yazan kısmın altından “Görüntüle” butonuna tıkladığınızda en üstte bulunan alana tıklayarak “Dosyayı indir” kısmından ve varsa “Ekler” bölümünün altındaki dosyalarınızı da aynı şekilde “Dosyayı indir” diyerek görüntüleyebilirsiniz.
E-Defter zorunluluğu sadece E-Faturaya zorunlu geçen mükellefler için vardır, gönüllü geçenler için yoktur.